Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłkowy przecier Ilony

Składniki:

 

  • jabłka 3 kg
  • przecier z bzu 3 szklanki
  • przecier z dyni 3 szklanki
  • cukier

 

 

Sposób przyrządzenia:
Jabłka proszę bardzo dobrze rozgotować w garnku z bardzo małą ilością
wody, a następnie dokładnie przetrzeć je przez sito, po czym dodać do
nich przecier przygotowany z czarnego bzu i przecier z dyni. Wszystko to
należy połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do
smaku cukrem, wedle uznania. Przecier należy przekładać do wyparzonych
wcześniej słoiczków i szczelnie je zakręcić. Pasteryzować około 20 minut.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *