Składniki: mrożone ciasto francuskie żółtko łyżka mleko 4 kwaskowate jabłka 4 łyżki miodu 4 łyżki posiekanych orzechów Sposób wykonania: Ciasto cienko rozwałkować po czym pokroić je na kwadraty, które obejmą jabłka. Następnie jabłka obrać i wydrążyć gniazda nasienne. W powstałe otwory włożyć po łyżce orzechów wymieszanych z miodem. Owinąć jabłka ciastem, brzegi żółtkami roztrzepanymi z…
Kategoria: Jabłka
Jabłka
Pasta jabłkowa z selerem naciowym
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 2 winne jabłka 3 łodygi selera naciowego 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu szczypta cynamonu 2 łyżki kefiru sól pieprz Sposób wykonania:Jabłka obrać po czym zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny.Następnie selery obrać, drobno posiekać, połowę zmiksować z jabłkami, miodem, 2 łyżkami orzechów, cynamonem, kefirem,…
Jabłka
Jabłka w cieście piwnym
by Lidia Wawrzyniak • • 0 Comments
Składniki: 25 dag mąki 2 jajka szczypta soli 2 łyżki stopionego masła 100 ml jasnego piwa 50 dag jabłek 4 łyżki cukru pudru Sposób wykonania:Z mąki usypać kobczyk , w środku którego zrobić małe wgłębienie i wbić tam jajko.Dodać masło, sól oraz piwo.I z tych składników zagnieść ciasto, które odstawić na 2 godziny w chłodne…
Jabłka
Faszerowane jabłka z piekarnika
by Kamila • • 0 Comments
Jabłka
Przecier morelowo- jabłkowy
by albertos • • 0 Comments
Składniki: morele 10 dag jabłka 2 kg cukier Sposób przyrządzenia:Morele proszę dokładnie wyparzyć, obrać ze skórki i przekroić na połówki a następnie usunąć z nich pestki. Z jabłek proszę usunąć wszystkie gniazda nasienne i je rozgotować w niewielkiej ilości wody, po rozgotowaniu jabłek należy przetrzeć je przez sito i doprawić do smaku cukrem. Tak przygotowane…