Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przecier morelowo- jabłkowy

Składniki:

  • morele 10 dag
  • jabłka 2 kg
  • cukier

    Sposób przyrządzenia:
    Morele proszę dokładnie wyparzyć, obrać ze skórki i przekroić na połówki a następnie usunąć z nich pestki. Z jabłek proszę usunąć wszystkie gniazda nasienne i je rozgotować w niewielkiej ilości wody, po rozgotowaniu jabłek należy przetrzeć je przez sito i doprawić do smaku cukrem. Tak przygotowane jabłka proszę wymieszać z przetartymi morelami i przełożyć je do wyparzonych wcześniej słoiczków. Słoiczki z przecierem należy pasteryzować przez około 20 minut w temperaturze 95 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *