Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka w cynamonie

Składniki

 

  • jabłka 8 sztuk
  • miód 6-9 łyżek
  • rodzynki 10 dag
  • orzechy włoskie posiekane 10 dag
  • cukier 5 łyżeczek

 

 

Sposób przyrządzenia
Należy dokładnie umyć jabłka. Następnie odciąć plaster w miejscu z
ogonkiem, po czym wydrążyć gniazda nasienne z jabłek oraz trochę
miąższu. Miąższ jabłka należy pokroić na niewielkie kawałki.
Następnie wymieszać wybrany miąższ wraz z rodzynkami, orzechami oraz
płynnym miodem.
Tak przygotowanym farszem należy wypełnić dokładnie jabłka. Przykryć
wcześniej odciętymi plastrami jabłka. Należy teraz owinąć jabłka w folię
aluminiową, po czym włożyć do formy, a następnie wstawić do piekarnika
nagrzanego do 180 stopni na około pól godziny.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *