Składniki:
- 350 g ryżu
- 400 ml mleczka kokosowego
- 500 g krewetek
- 1 trawa cytrynowa
- ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 4 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 1 łyżka pasty curry
- 2 czerwone papryki
- 350 ml bulionu rybnego
- 1 pęczek natki kolendry
Składniki: 2 kg muli 3 pomidory 500 ml wina ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej 3 łyżki oliwy cebula 5 ząbków czosnku 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę i czosnek posiekać po czym zeszklić je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać paprykę pokrojona w kostkę i trzymać na małym ogniu około 1 minuty.…
Składniki: 500 g tygrysich krewetek 100 g posiekanej słoniny 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki kilkanaście ziaren białego pieprzu 2 korzonki kolendry sól 50 g tartej bułki 2 jajka olej Sposób wykonania: Czosnek, pieprz oraz kolendrę utrzeć na jednolitą masę. Następnie krewetki obrane ze skorupek zemleć razem ze słoniną po czym dodać masę z czosnku,…
Składniki: 800 g krewetek tygrysich 2 łyżki oleju ryżowego 2 łyżki sosu rybnego sok z 1 limetki 2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka imbiru 2 papryczki chili 1 pęczek natki kolendry 1 pęczek bazylii Sposób wykonania: Pokroić chili i razem z imbirem przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać krewetki i trzymać na dużym ogniu około…