Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z owocami morza

 

Składniki:

  • 300 g makaronu grube nitki
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 500 g mieszanki owoców morza
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 pęczek bazylii
  • 2 papryczki chili
  • pieprz

     

Sposób wykonania:

  1. Posiekany czosnek zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać owoce morza i smażyć około 2-3 minut.
    Następnie makaron zalać wrzątkiem i po 3 minutach odcedzić i wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem, smażyć około 2 minut.
    Podsmażony makaron dodać do owoców morza, wymieszać, dodać liście bazylii, posiekane chili oraz sos rybny.
    Smażyć ostatnią minutę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *