Składniki:
- 150 g mielonej wołowiny
- 1 łyżeczka cukru
- 300 g makaronu spahetti
- 3 łyżki oleju ryżowego
- 2 szalotki
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1/2 sloiczka koncnetratu pomidorowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
- szczypta soli
- pieprz
Sposób wykonania:
- Szalotki posiekać po czym zeszklić je na rozgrzanym tłuszczu.
W między czasie makaron ugotować według opisu na opkowaniu.
Następnie do szalotki dodać mięso i koncnetrat pomidorowy, trzymać na ogniu około 3 minut, wówczas dodać mąkę wymieszaną z odrobiną wody, cukier, sos rybny i jasny sos sojowy oraz cukier.
Całość wymieszać i smażyć kolejne 3 minuty.
Makaron przełożyć do rondla z rozgrzanym olejem, dodać sól, pieprz oraz ciemny sos sojowy, smażyć około 3 minut.
Podsmażony makaron rozłożyć na talerzu a nim rozłożyć mięsny sos.