Składniki:
- 400 g makaronu ryżowego
- 500 ml bulionu drobiowego
- 1 befsztyk wołowy
- 2 papryczki chili
- 3 zielone cebulki
- 1 łyżeczka imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- szczypta chili
Sposób wykonania:
- Olej wymieszać z chili oraz przyprawą pięciu smaków po czym posmarować befsztyk, wstawić do lodówki na 30 minut.
W między czasie makaron zalać wrzątkiem i po kilku minutach odcedzić.
Następnie bulion doprowadzić do wrzenia z dodatkiem imbiru, posiekanego czosnku i chili.
Befsztyk wyjąć z lodówki i obsmażyć na dużym ogniu po czym pokroić go w paski.
Makaron przełożyć do miseczek, dodać paski mięsa i zalać całość bulionem.
Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną dymką.