Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z befsztykiem wołowym

Składniki:

  • 400 g makaronu ryżowego
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 1 befsztyk wołowy
  • 2 papryczki chili
  • 3 zielone cebulki
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
  • szczypta chili

Sposób wykonania:

  1. Olej wymieszać z chili oraz przyprawą pięciu smaków po czym posmarować befsztyk, wstawić do lodówki na 30 minut.
    W między czasie makaron zalać wrzątkiem i po kilku minutach odcedzić.
    Następnie bulion doprowadzić do wrzenia z dodatkiem imbiru, posiekanego czosnku i chili.
    Befsztyk wyjąć z lodówki i obsmażyć na dużym ogniu po czym pokroić go w paski.
    Makaron przełożyć do miseczek, dodać paski mięsa i zalać całość bulionem.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną dymką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *