Składniki: 800 g krewetek tygrysich 400 ml mleczka kokosowego 4 pomidory 3 ząbki czosnku 1 ½ łyżki łagodnego proszku curry 12 papryczki chili 1 ananas 2 łyżki oleju sól Sposób wykonania: Posiekany czosnek i curry smażyć około 1 minuty po czym dodać posiekaną papryczkę oraz pokrojone pomidory. Smażyć kilka minut po czym dodać obranego, pokrojonego…
Kategoria: Owoce morza
Owoce morza
Przegrzebki w karmelu
by Kinga Napierała • • 0 Comments
Składniki: 1 przegrzebków 1 łyżka oleju 1 suszona papryczka chili 2 łyżki soku z limetki 1 łyżeczka sosu rybnego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 3 łyżki brązowego cukru trzcinowego 2 zielone cebulki 1 pęczek mięty Sposób wykonania: Na rozgrzany olej wrzucić pokruszone chili, sok z limetki, sos rybny, sos sojowy oraz cukier. Całość wymieszać i…
Kalmary
Kalmary z ryżem i pomidorami
by Wanda Balcerzak • • 1 Comment
Owoce morza
Owoce morza w pomidorach
by Basia Ziętek • • 0 Comments
Krewetki
Krewetki z papryką i cukinią
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg oczyszczonych krewetek królewskich lub tygrysich 1 oczyszczona, pokrojona czerwona papryka 10 dkg pokrojonej w słupki obranej ze skóry młodej cukinii 1/2 szklanki sosu pomidorowego Sposób przyrządzenia: W dużej patelni rozgrzać olej, dodać krewetki i smażyć mieszając przez 3 minuty, dodać paprykę i cukinię, smażyć kolejne 2 minuty. Do tak przygotowanych krewetek z…