Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placuszki z krewetkami

Składniki:

  • 500 g tygrysich krewetek
  • 100 g posiekanej słoniny
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mąki
  • kilkanaście ziaren białego pieprzu
  • 2 korzonki kolendry
  • sól
  • 50 g tartej bułki
  • 2 jajka
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Czosnek, pieprz oraz kolendrę utrzeć na jednolitą masę.
    Następnie krewetki obrane ze skorupek zemleć razem ze słoniną po czym dodać masę z czosnku, mąkę oraz sól do smaku.
    Całość dokładnie wyrobić.
    Z powstałej masy formować placuszki, które zanurzać w roztrzepanych jajkach a potem obtoczyć w bułce tartej.
    Usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *