Składniki:
- 1 kg świeżych muli
- kawałek pokrojonego w paseczki imbiru
- 1 cebula
- kilkanaście listków szpinaku
- pieprz, sól
Składniki: 6 kałamarnic skórka starta z cytryny 1/3 szkl. soku z limonki 1/3 szkl. oliwy 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonych liści kolendry mieszanka pieprzu ziarnistego sól cząstki cytryny Sposób wykonania: Kałamarnice przekroić na pół i dokładnie je oczyścić. Następnie sok z limonki połączyć z sokiem z cytryny, oliwą, czosnkiem, liśćmi kolendry oraz solą i…
Składniki: 50 dkg oczyszczonych odwłoków dużych krewetek 2 jajka 1 łyżka mąki kukurydzianej olej do głębokiego smażenia Marynata: 1 łyżka zielona pokrojona cebula 1 łyżka czerwonego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty wymieszać. Krewetki umyć i osuszyć, zalać marynatą, odstawić do lodówki na 30 minut. Jajka zmiksować, dodać mąkę, wymieszać. W rondlu rozgrzać olej,…