Składniki: 70 dag filetów z ryb 20 dag pierścieni z kalmarów 12 dużych krewetek 12 1-5 muli 2 cebule 4 pomidory 2 kromki chleba ½ szkl. białego wytrawnego Iwna 5-6 łyżek oliwy 3 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka posiekanych migdałów sól pieprz Sposób wykonania: Filety rybne obsmażyć na rozgrzanej oliwie po czym…
Kategoria: Owoce morza
Krewetki
Krewetki z brokułami i groszkiem
by Zbyszek • • 0 Comments
Składniki: 40 dag krewetek 20 dag brokułów 20 dag groszku cukrowego 1 pęczek dymki 1 żółta papryka 1 mała papryczka chili ½ szkl. białego wytrawnego wina 3 łyżki oliwy 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanych ziół sól pieprz Sposób wykonania: Rozmrożone krewetki wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą, trzymać na ogniu ok. 3 min po…
Małże
Mule gotowane w piwie z warzywami
by Zbyszek • • 0 Comments
Owoce morza
Owoce morza w ostrym sosie
by Karolina P • • 0 Comments
Składniki: • 10 dag mrożonych krewetek • 10 dag raków konserwowych w zalewie • 6 łyżek majonezu • 2 łyżki ketchupu • kilka kropel sosu tabasco • natka pietruszki • liście zielonej sałaty • sól • pieprz Sposób wykonania: Raki oraz krewetki odsączyć z zalewy i połączyć. Następnie majonez wymieszać razem z ketchupem oraz posiekaną…
Owoce morza
Pasta krabowa
by Anna Cichoń • • 0 Comments
Składniki: • 1 puszka karbów • 2 opakowania twarożku wiejskiego • 2-3 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanego szczypiorku • 2 łyżki soku z cytryny • 3 łyżki ketchupu • Sos tabasco • 1 łyżeczka sosu Worcester • 2-3 małe pomidorki • kilka gałązek koperku • sól Sposób wykonania: Obrany i posiekany czosnek utrzeć razem…