Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z brokułami i groszkiem

Składniki:

  • 40 dag krewetek
  • 20 dag brokułów
  • 20 dag groszku cukrowego
  • 1 pęczek dymki
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała papryczka chili
  • ½ szkl. białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki oliwy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanych ziół
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Rozmrożone krewetki wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą, trzymać na ogniu ok. 3 min po czym krewetki wyjąć a na tą samą patelnie wrzucić posiekaną dymkę, paprykę, czosnek oraz chili.
    Całość wymieszać i smażyć ok. 2 min cały czas mieszając.
    Następnie dodać brokuły podzielone na różyczki i nadal smażyć kolejne 2 min.
    Po tym czasie podlać winem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami po czym doprowadzić do zagotowani i zdjąć z ognia.
    Na sam koniec włożyć krewetki i delikatnie przemieszać.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *