Składniki: 2 ogórki konserwowe 1 mała puszka kukurydzy 500 g metki 6 plasterków gotowanej szynki tłuszcz 1 szkl. sosu cygańskiego 1 pojemniczek śmietany 12% 1 pojemniczek śmietany 20% Sposób wykonania: Kukurydze odsączyć i wymieszać ją z pokrojonymi ogórkami i metką. Następnie powstałą masę posmarować na plasterkach szynki i zawinąć w ruloniki. Spiąć je wykałaczką i…
Kategoria: Wieprzowina
Schab
Schab z ananasem i brzoskwinią
by Anna Fuchs • • 0 Comments
Składniki: ¼ l czerwonego wina 1 kg schabu 2 cebule margaryna 1 puszka ananasa 1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania: Wino wymieszać z ¼ l wody po czym podgrzać, wówczas dodać mięso i trzymać na małym ogniu około 30 minut. Odstawić do ostygnięcia nie wyjmując z wywaru. Ostygnięte mięso odsączyć, pokroić w plastry i ułożyć w…
Wieprzowina
Sznycle z owocami
by Justyna Turkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu sól pieprz mąka 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki margaryny 1 banan 1 jabłko 4 plastry ananasa 200 ml słodkiej śmietanki 1 łyżeczka curry Sposób wykonania: Plastry mięso lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Następnie obtoczyć mięso w roztrzepanym jajku a potem w…
Szynka
Szynka z ananasem i pędami bambusa
by Sylwia Gręda • • 0 Comments
Składniki: 600 g szynki 3 łyżki oleju sezamowego 1 mała puszka ananasa 3 łyżki słodkiego sosu sojowego 1 cebula 1 łyżka mąki ¼ l bulionu 1 puszka pokrojonych pędów bambusa Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski. Następnie sos sojowy wymieszać z sosem chili oraz 2 łyżkami zalewy z puszki z ananasem, włożyć mięso i wstawić…
Wieprzowina
Gulasz z brzoskwiniami
by Paulina Rutka • • 0 Comments
Składniki: 700 g schabu 1 łyżka smalcu ze skwarkami 5 cebul sól pieprz curry ¼ l bulionu 1 puszka brzoskwiń 1 łyżka mąki 100 ml śmietanki Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekaną cebule i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry. Następnie wlać połowę syropu z brzoskwiń…