Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z ananasem i brzoskwinią

Składniki:

  • ¼ l czerwonego wina
  • 1 kg schabu
  • 2 cebule
  • margaryna
  • 1 puszka ananasa
  • 1 puszka brzoskwiń

Sposób wykonania:

  1. Wino wymieszać z ¼ l wody po czym podgrzać, wówczas dodać mięso i trzymać na małym ogniu około 30 minut.
    Odstawić do ostygnięcia nie wyjmując z wywaru.
    Ostygnięte mięso odsączyć, pokroić w plastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną.
    Następnie obłożyć go krążkami cebuli oraz kawałki brzoskwiń i ananasa.
    Wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 220 stopni na 45 minut
    Na 15 minut przed końcem duszenia zdjąć pokrywkę aby mięso się zarumieniło.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *