Składniki: 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 300 g szpinaku sól pieprz gałka muszkatołowa 1 kulka mozzarelli 4 kotlety schabowe z kieszonką 1/8 l bulionu 1 łyżka zagęstnika do sosów Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać szpinak i chwilę poddusić aby się rozmroził. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz…
Kategoria: Wieprzowina
Wieprzowina
Gulasz z pieczarkami i szczypiorkiem
by Natalia Kurdziel • • 0 Comments
Szynka
Szynka z bananami i papryką
by Eliza Gacki • • 0 Comments
Składniki: 500 g szynki 3 łyżki oleju 2 cebule 1 czerwona papryka 1 zielona papryka ½ l bulionu sól pieprz mielona papryka 2 banany rzeżucha jasny zagęstnik do sosów Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać do mięsa cebulę pokrojoną w krążki oraz paprykę pokrojoną w paski. Całość wymieszać,…
Wieprzowina
Kulki mięsne w jogurtowym sosie
by Anna Kłosek • • 0 Comments
Wieprzowina
Pulpety w sosie węgierskim
by Kinga Maciejak • • 0 Comments
Składniki: 500 g mieszanego mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko bułka tarta sól pieprz papryka mielona czosnek granulowany olej 1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, pieczarki, papryka) 1 łyżka margaryny 2 łyżki mąki 1 łyżeczka bulionu instant Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko i dodać bułkę tartą oraz posiekaną cebulę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do…