Składniki: 1 ½ kg schabu 35 dkg mielonego drobiowego mięsa 2 jajka pęczek zielonej natki pietruszki szczypta majeranku 1 średnia włoska kapusta 1 ½ litra bulionu drobiowego 2 łyżki oleju szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osuszyć. Do mięsa mielonego dodać sól, pieprz, majeranek , szczyptę gałki muszkatołowej i posiekaną…
Kategoria: Wieprzowina
Wieprzowina
Wieprzowina w aromatycznym kminku
by Irena Taras • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg wieprzowiny/ pokrojonej w kostkę/ ½ szklanki mąki 2 łyżki oleju 3 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżeczki kminku 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu ostrygowego 3 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki szczypta posiekanej kolendry Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej i smażyć około 3 minut z każdej strony mięso uprzednio…
Żeberka
Wieprzowe żeberka z miodem
by Waldek Dolny • • 0 Comments
Wieprzowina
Mięsne kuleczki do zup
by Lidia Łyczko • • 0 Comments
Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki maggi Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajka i dodać bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku maggi. Z powstałej masy formować kuleczki, które gotować we wrzątku około 5 minut.
Wieprzowina
Pieczeń z jajkami
by Dawid Bartosiński • • 0 Comments
Składniki:
- 50 dag pieczonych mięs
- 20 dag słoniny
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula
- 1 jajko
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- gałka muszkatołowa
- tymianek
- majeranek
- sól
- pieprz
- łyżka masła
- 2 łyżki śmietany kremówki