Składniki: 500 g surowej szynki wieprzowej 200 g surowego boczku 3 cebule 1 łyżka oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę, boczek w plastry a cebulę w plastry. Na szpatułki do szaszłyków nadziewamy na przemian składniki. Skropić je oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Piec na ruszcie około 10-15 minut. W trakcie obracając.
Kategoria: Mięsa
Baranina
Szaszłyki baranie z boczkiem
by Olgierd Idzikowski • • 0 Comments
Cielęcina
Cielęcina duszona w winie
by Alina Hałas • • 0 Comments

Składniki: 50 dkg cielęciny bez kości 5 dkg boczku w plastrach 2 łyżki masła 1 mała cebula 1 szklanka bulionu mięsnego ½ szklanki białego wina 1 łyżka mąki pszennej 2 jajka ½ cytryny Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niewielkie kawałki, każdy owinąć boczkiem. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim kawałki mięsa, przełożyć…
Baranina
Udziec jagnięcy pieczony
by Paulina Paciorek • • 0 Comments

Składniki: 1 udziec jagnięcy 3 drobno posiekane ząbki czosnku 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu sos sojowy, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso ponacinać płytko ostrym nożem. Przyprawy wymieszać, wmasować w udziec. Mięso osznurować. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż głęboko nakłute okaże się upieczone.…
Cielęcina
Cielęcina w sosie jabłkowo ananasowym
by Wanda Oleksiak • • 0 Comments

Składniki: 50 dkg pokrojonej w plastry cielęciny 30 dkg pokrojonego w kostkę ananasa konserwowego ½ szklanki soku jabłkowego 2 łyżki sosu sojowego 1 obrana marchew utarta na grubej tarce 1 oczyszczona, pokrojona papryka Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kotkę, obrumienić na maśle. Pokrojonego ananasa wymieszać z sokiem jabłkowym i sosem sojowym. W rondlu wymieszać wszystkie…

