Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Jagnięcina w ziołowej panierce

Składniki: 2 kg jagnięcego udźca sól pieprz 6 łyżek okruchów chleba 2 łyżki startego parmezanu 2 ząbki czosnku garść liści oregano garść liści rozmarynu garść natki pietruszki 3 łyżki oliwy 1 szkl. ciepłej wody. Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć do brytfanny. Następnie oliwę wymieszać z serem, posiekanym czosnkiem, okruchami chleba, oragano,…

Filet wieprzowy w białym winie

Składniki: 2 filety wieprzowe 70 g mąki wymieszanej z solą oraz pieprzem 100 g masła 1 łyżka oliwy 5 łyżek wytrawnego białego wina 125 ml bulionu garść liści bazylii Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które rozbić tłuczkiem po czym obtoczyć je w przyprawionej mące. Usmażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Następnie mięso…

Udziec jagnięcy glazurowany

Składniki: 1 kg udźca jagnięcego 1 szkl. musztardy 1 szkl. miodu 1 szkl. marynaty ziołowej 4 ziemniaki 2 łyżki oliwy mieszanka kolorowego pieprzu 2 marchewki 2 cukinie Sposób wykonania: Mięso posmarować marynatą, musztardą oraz miodem i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 60 minut.…