Składniki: 750 g wołowiny 1 szkl. czerwonego wina 1 szkl. Marynaty czosnkowej 2 łyżki oliwy 1 cebula 3 plastry bekonu ½ szkl. bulionu wołowego 250 g grzybów 1 łyżka pasty pomidorowej 3 liście laurowe 1 łyżka posiekanych liści oregano 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej Sposób wykonania: Wołowinę zalać marynatą, czerwonym winem i odstawić na 30 minut.…
Kategoria: Mięsa
Wieprzowina
Kotlety z brzoskwiniami i sosem salsa
by Mikołaj Mielewczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 kotlet z indyka 1/8 łyżeczki soli czosnkowej pieprz 1 łyżeczka maki 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szkl. sosu salsa 1/8 łyżeczki suszonej czerwonej papryki w płatkach ¼ szkl. pokrojonej brzoskwini 2 łyżki posiekanej kolendry Sposób wykonania: Kotlety oprószyć solą oraz pieprzem po czym posypać z obu stron mąką. Smażymy kotlety na patelni…
Drób
Kiełbaski drobiowe w sosie musztardowym
by Mirosława Kozub • • 0 Comments
Wieprzowina
Placuszki z wieprzowiny z grilla
by Gabrysia Winiarczyk • • 0 Comments
Składniki: 450 g chudego mielonego mięsa wieprzowego 1 łyżka skórka startej z cytryny 1 łyżeczka mieszanki ostrych przypraw ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego ½ łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki soli czosnkowej 2 łyżki kolendry Sposób wykonania: Do mięsa dodać skórkę z cytryny, przyprawy oraz zioła. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować małe paluszki, które ułożyć…
Wołowina
Burger z serem feta
by Izabella Mościcka • • 0 Comments
Składniki: 600 g mielonej wołowiny ½ łyżeczki soli czosnkowej ¼ łyżeczki pieprzu ½ szkl. sera feta Sposób wykonania: Do wołowiny dodać pokruszony ser, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować 4 krążki, które smażymy na rozgrzanym oleju, tak długo jaki efekt chcemy uzyskać. Mięso półkrwiste będzie gotowe już po około 5 minutach.…

