Składniki:
- 750 g wołowiny
- 1 szkl. czerwonego wina
- 1 szkl. Marynaty czosnkowej
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 3 plastry bekonu
- ½ szkl. bulionu wołowego
- 250 g grzybów
- 1 łyżka pasty pomidorowej
- 3 liście laurowe
- 1 łyżka posiekanych liści oregano
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
Sposób wykonania:
- Wołowinę zalać marynatą, czerwonym winem i odstawić na 30 minut.
W między czasie posiekaną cebule oraz bekon podsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać mięso.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć około 4 minut.
Po ty czasie dodać marynatę, pastę pomidorową, bulion, pokrojone grzyby, liście laurowe oraz oregano.
Wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu 40 minut.
Pod koniec gotowania dodać skrobie kukurydzianą wymieszaną z wodą aby zagęścić sos.