Składniki:
- 450 g jagnięciny
- ½ szkl. sosu sojowego
- ½ szkl. miodu
- ½ szkl. marynata czosnkowa
- 1 łyżka nasion sezamu
- 1 ½ łyżki oleju arachidowego
- 1 cebula
- 1 kapusty baby choy
- 200 g pieczarek
- 3 łyżki wody
Sposób wykonania:
- Plastry jagnięciny zalać marynatą, miodem oraz sosem sojowym i odstawić na 30 minut.
W między czasie sezam uprażyć na suchej patelni.
Następnie na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać mięso i trzymać na ogniu około 3 minut.
Po tym czasie dodać pokrojone w plastry pieczarki oraz kapustę.
Podlać całość wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem koło 5 minut.
Przed podaniem dodać jeszcze nasiona sezonu