Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z brzoskwiniami i sosem salsa

Składniki:

  • 1 kotlet z indyka
  • 1/8 łyżeczki soli czosnkowej
  • pieprz
  • 1 łyżeczka maki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ¼ szkl. sosu salsa
  • 1/8 łyżeczki suszonej czerwonej papryki w płatkach
  • ¼ szkl. pokrojonej brzoskwini
  • 2 łyżki posiekanej kolendry

    Sposób wykonania:
    Kotlety oprószyć solą oraz pieprzem po czym posypać z obu stron mąką.
    Smażymy kotlety na patelni z rozgrzaną oliwą około 4 minut z każdej strony.
    Po tym czasie kotlety wyjąć a na tą samą patelnię wrzucić sos salsa, brzoskwinie oraz płatki papryki.
    Całość wymieszać i podgrzać na małym ogniu po czym polać kotlety i udekorować kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *