Składniki: 2 udka 2 jogurty naturalne 1 cebula 10 dag kwaśnej śmietany ½ szkl. miodu szczypta imbiru ¼ szkl. rodzynek sól pieprz Sposób wykonania: Udka oprószyć solą oraz pieprzem po czym zalać je jogurtem wymieszanym z miodem i imbirem. Wstawić pod przykryciem do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie odsączyć mięso z marynaty i…
Kategoria: Mięsa
Drób
Skrzydełka i udka w warzywach
by Ola Kondratowicz • • 0 Comments
Składniki: 6 skrzydełek 6 udek 3 plastry boczku 1 cebula 3 łyżki oleju arachidowego 2 pomidory 1 cukinia natka kolendry gałązki bazylii ostra papryka w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokroić i wytopić z niego tłuszcz na rozgrzanej patelni, wówczas dodać posiekaną cebulę i ją zarumienić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią oraz kolendrą.…
Wołowina
Wołowina z czerwonym winem i oregano
by Ania • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka oliwy 1 pęczek szalotek 1 łyżka masła 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku 750 g polędwicy wołowej 1/3 szkl. czerwonego wina ¾ szkl. bulionu 2 łyżeczki pasty pomidorowej 1 łyżeczka oreagno Sposób wykonania: Mięso posmarować masłem oraz musztardą po czym obsmażyć z obu stron aż się zarumieni po czym zdając ją z…
Żeberka
Żeberka Pawła
by Paweł Rajkowski • • 0 Comments
Składniki: 1,5 żeberek wieprzowych 1 szkl. ketchupu ½ szkl. płynnego miodu 3 ząbki czosnku 1 strączek papryczki chili 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki sosu sojowego 2 kostki bulionu kilka gałek tymianku sól pieprz cukier Sposób wykonania: Żebraka zalać bulionem i gotować około 40 minut. W między czasie miód wymieszać z sokiem z cytryny,…
Wieprzowina
Steki wieprzowe Wiktora
by Wiktoria Szustak • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 3 cebule 5 łyżek mąki 5 łyżek masła 5 łyżek oleju przyprawa do mięsa wieprzowego sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które lekko zbić tłuczkiem po czym oprószyć je mąką wymieszaną z pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Następnie cebulę pokroić w krążki, które oprószyć solą i razem…