Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Polędwiczki w sosie piwnym z orzechami

Składniki: 3 polędwiczki wieprzowe 4 łyżki masła 100 g pokruszonych orzechów nerkowca 50 g posiekanych orzechów laskowych 0, 5 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku ulubione zioła 100 ml oliwy 100 g usznych owoców 100 ml ciemnego piwa Sposób wykonania: Polędwiczki natrzeć solą, pieprzem, ziołami oraz tymiankiem po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle. W…

Kotlety schabowe z mozzarellą

Składniki: kotlety schabowe jajko bułka tarta ser mozzarella ziemniaki sól pieprz seler z zalewy papryka konserwowa 2 marchewki 1 cebula koperek Sposób wykonania: Kotlety rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia na każdym kotlecie…

Wołowina duszona z papryką

Składniki: 50 dkg wołowiny bez kości 3 łyżki sosu sojowego 2 czerwone papryki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku 1 łyżka oleju Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt grube plastry lekko rozbić tłuszczem. W rondlu rozgrzać olej, obrumienić na nim plastry mięsa, podlać wodą, a gdy ta zawrze dodać…

Polędwica wołowa w cieście

Składniki: 50 dkg polędwicy wołowej 2 jajka 2 łyżki maki ziemniaczanej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso na kilka minut zalać wrzątkiem, odcedzić osuszyć. Pokroić w paski o boku około 2 cm. Jajka zmiksować z mąką i przyprawami, winno być pikantne. Kawałki polędwicy moczyć w cieście i smażyć 3 minuty w głębokim, mocno nagrzanym oleju. Przed…