Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Wołowina duszona w czerwonej kapuście

Składniki: 30 dkg wołowiny pieczeniowej 25 dkg czerwonej kapusty 10 dkg oczyszczonych orzechów włoskich 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oliwy 1 łyżka drobno posiekanego czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy 2 łyżki pokrojonej drobno dymki Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę, dodać sos sojowy, odstawić na 5…

Bitki wołowe z cebulką

Składniki: 50 dkg wołowiny z udźca 4 cebule 5 łyżek oleju 1 łyżka czystej wódki 2 łyżki sosu sojowego sól, pieprz, papryka, suszona bazylia Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem nadając porcją kolisty kształt. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim bitki, przełożyć do innego naczynia. Na pozostałym w…

Kapłon pieczony z migdałami

Składniki 1 kapłon 20 dag migdałów 10 dag masła 6 łyżek miodu ½ łyżeczki cynamonu sól pieprz Sposób wykonania: Kapłona zalać osoloną wodą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie go odcedzić i oprószyć solą zewnątrz i wewnątrz. Przełożyć do brytfanny wysmarowanej masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni na około 1,…

Kura w rosole

Składniki: kura porcja włoszczyzny 7 dag cebuli natka pietruszki koperek sól pieprz Sposób wykonania: Kurę oprószyć solą i odstawić na 30 minut. Po tym czasie przełożyć do garnka zalać wodą i doprowadzić do wrzenia pozostawić na małym ogniu na około 90 minut. W między czasie obrać i pokroić włoszczyznę, którą zarumienić i wrzucić do zupy,…

Szynka w piwnym cieście

Składniki: 10 plastrów szynki drobiowej ½ litra piwa 3 jajka 2 szklanki mąki sól olej Sposób przyrządzenia: Z piwa, mąki, jajek i szczypty soli miksujemy ciasto. Każdy plasterek szynki zwijamy w rulonik. Na patelni rozgrzewamy olej. Ruloniki z szynki, maczamy w cieście i smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Wykładamy na półmisek z papierowym…