Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Skrzydełka w sosie pieczarkowo-cebulowym

Składniki: 6 skrzydełek 2 ząbki czosnku 5 ziarenek pieprzu 3 ziarenka ziela angielskiego liść laurowy kostka rosołowa ½ łyżeczki soli ¼ selera pietruszka ½ kg pieczarek 5 ziemniaków 2 marchewki 2 cebule 2 łyżki oleju Vegeta 2 łyżki śmietany Sposób wykonania: Skrzydełka zalać wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, czosnek oraz sól i pieprz. Doprowadzić…

Kotlety z zmienikami w sosie

Składniki: 1 kg karkówki 2 op. zupy cebulowej w proszku 70 dag pieczarek 2 op. zupy krem w proszku z borowików ½ l gęstej śmietany ½ kg ziemniaków sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które stłuc tłuczkiem i oprószyć solą ora pieprzem. Pieczarki i ziemniaki pokroić w plasterki. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem…

Polędwica w ziołach

Składniki: 2 kg polędwicy wołowej 2 łyżki masła 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki estragonu 2 łyżeczki Bazyli 2 łyżeczki cząbru 2 łyżeczki zmielonego grubo pieprzu Sos borówkowy: 20 dkg borówek 2 łyżki cukru Sposób przyrządzenia: Polędwicę dokładnie umyć, osaczyć, dokładnie obtoczyć w sosie sojowym i obsypać przyprawami. Na foli aluminiowej wysmarowanej masłem ułożyć polędwicę…

Szynka wieprzowa z ziołami

Składniki: gruby plater szynki wieprzowej z kością 2 łyżki cukru 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka mięty 1 łyżeczka grubo zmielonego pieprzu sól Sposób przyrządzenia: Zioła zmieszać i obsypać nimi brzegi szynki. Cukier wsypać do rondelka i upalić na brązowy kolor, dodać cztery łyżki wody i dokładnie wymieszać. Mięso posolić, włożyć do żaroodpornego…

Pieczona szynka z ziemniakami

Składniki: 2 kg szynki wieprzowej 2 kg ziemniaków 3 duże cebule 4 łyżeczki ostrej musztardy 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki rozmarynu liść laurowy natka pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte mięso natrzeć musztardą wymieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem ziołami, solą i pieprzem. Odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce. Mięso zwinąć,…