Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Wątróbka w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag wątróbek drobiowych 3 cebule ½ szkl. bulionu 1/3 szkl. śmietany 1 łyżeczka mąki 1 1/5 łyżki musztardy ½ łyżeczki suszonego tymianku ½ łyżeczki cząbru 2 łyżki oleju 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je pieprzem i przełożyć do rondelka. Następnie na patelni zeszklić…

Klopsiki w potrawce

Składniki: 1 kg mielonego mięsa 1 kg pieczarek puszka groszku z marchewką ½ słoiczka przecieru pomidorowego 3 ogórki kiszone sól pieprz vegeta 2 jajka czerstwa bułka olej trochę mąki Sposób wykonania: Pieczarki pokroić na plasterki i obsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie do mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę oraz wbić jajka. Całość dokładnie…

Skrzydełka zapiekane na ryżu

Składniki: 1 kg skrzydełek 2 ząbki czosnku 2 szkl. ryżu 3 cebule bazylia tymianek oregano estragon słodka papryka sól pieprz 2 łyżki oleju Sos: ząbek czosnku 6 szkl. wody ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki Vegety 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 kostka masła 2 łyżeczki cukru 6 łyżeczek ketchupu Sposób wykonania: Zioła, przyprawy, rozgnieciony czosnek wymieszać…

Karczek zapiekany

Składniki: 2 kg karczku 1 pikantny ketchup przyprawa do mięs 5 cebul słoik ogórków konserwowych tłuszcz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry po czym je lekko rozbić posypać przyprawą i posmarować ketchupem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem przekładając je krążkami cebuli i plasterkami ogórków. Tak odstawić na 6 godzin.. Po tym czasie wstawić…