Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Inne mięsa

Thai bals- kulki z mięsa

Składniki : (4 porcje) 70 dag- mięso mielone najlepiej mieszanka (wp.+ woł.+ drob.) 5 łyżek- mąki pszennej 2 łyżki -skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki- imbiru w proszku 2 łyżki -sosu sojowego 3 ząbki- czosnku drobno pokrojone 5 cebulek -(szalotki) drobno pokrojonej lub 2 duże cebule 3 szt.-jaja kurze 1 łyżeczka – pokrojonej papryczki…

Królik w warzywach

Składniki:

• 1 sprawiony królik (około 2 kg, podzielony na 8 części)
• 3 łyżki oleju
• 3 gałązki świeżego majeranku
• 3 listki laurowe
• 1/4 l wytrawnego białego wina
• 1/4 l rosołu warzywnego (instant)
• 2 duże pęczki włoszczyzny
• 50 dag ziemniaków
• 15 dag gęstej kwaśnej śmietany
• 1 łyżka mąki
• kilka gałązek natki pietruszki lub innych świeżych ziół do dekoracji
• sól, świeżo mielony pieprz

Chili meksykańskie z koniny

Składniki: 1 kg karkówki końskiej, 3 cebule, 6 ząbków czosnku, 4 łyżki przecieru pomidorowego, 2 szklanki bulionu, 40 dag czarnej fasoli, sól, pieprz, chili, kminek, oregano, oliwa Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i zmielić stosując największe oczka w maszynce. Pokrojoną drobno cebulę zarumienić na oliwie. Dodać koninę i smażyć 5 minut. Rozetrzeć czosnek z solą i…