Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królik w warzywach

Składniki:

• 1 sprawiony królik (około 2 kg, podzielony na 8 części)
• 3 łyżki oleju
• 3 gałązki świeżego majeranku
• 3 listki laurowe
• 1/4 l wytrawnego białego wina
• 1/4 l rosołu warzywnego (instant)
• 2 duże pęczki włoszczyzny
• 50 dag ziemniaków
• 15 dag gęstej kwaśnej śmietany
• 1 łyżka mąki
• kilka gałązek natki pietruszki lub innych świeżych ziół do dekoracji
• sól, świeżo mielony pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Mocno rozgrzać olej w brytfance, smażyć na nim kawałki królika kilka minut na średnim ogniu (mięso często odwracać). Majeranek opłukać, osuszyć, przełożyć z listkami laurowymi do mięsa.
Całość podlać rosołem warzywnym i wytrawnym winem.
Wszystkie składniki dusić godzinę na małym ogniu pod przykryciem. Włoszczyznę oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Pietruszkę (z włoszczyzny), pory i marchewkę pokroić w cienkie plasterki, seler na mniejsze kawałki.
Ziemniaki obrać, również pokroić w plasterki. Przygotowane warzywa przełożyć do królika po 30-35 minutach duszenia. Kwaśną śmietanę wymieszać na gładko z mąką, przełożyć do mięsa i warzyw, dokładnie rozprowadzić, krótko zagotować na małym ogniu (nie przerywając mieszania).
Gotowe danie przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem królika w warzywach udekorować gałązkami natki pietruszki lub innych świeżych ziół.
Podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *