Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jambalaya z krewetkami

Składniki:


• 35 dag mrożonych krewetek
• 25 dag gotowanej szynki
• zielona papryka
• czerwona papryka
• cebula
• 2 ząbki czosnku
• puszka pomidorów w zalewie
• szklanka ryżu długoziarnistego
• 3 szklanki gorącego bulionu instant
• 2 łyżki oleju
• 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
• 1/2 liścia laurowego
• łyżeczka sosu sojowego
• 3 krople sosu tabasco
• 2 łyżki natki pietruszki
• łyżeczka pieprzu
• łyżeczka soli

Sposób przyrządzenia:
Ryż opłukać i osączyć. Krewetki rozmrozić, wypłukać pod bieżącą wodą i osączyć.
Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Szynkę pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę, czosnek oraz paprykę i dusić na małym ogniu 5 minut, tak aby warzywa się nie przyrumieniły. Dodać pomidory wraz z zalewą, tymianek, liść laurowy, sól, pieprz i 2 szklanki bulionu. Dusić 10 minut, następnie włożyć szynkę, oraz krewetki i zagotować. Dodać ryż, sos tabasco i sos sojowy. Dusić na małym ogniu około 40 minut, aż ryż będzie miękki.
W miarę potrzeby dolewać resztę bulionu. Przed podaniem posypać potrawę natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *