Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego 2 jajka 6 łyżek bułki tartej + bułka tarta do panierowania sól pieprz mielony maggi w płynie oliwa do smażenia sos grzybowy, koperkowy lub inny Sposób przyrządzenia: Mięso wymieszać z jajkami , bułką tartą, przyprawami. Formować wałeczki. Panierować w bułce tartej. Smażyć na oliwie na rumiano przewracając aby były…
Kategoria: Drób
Drób
Gulasz drobiowy z jarzynami
by Babciagramolka • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg mięsa gulaszowego drobiowego 3 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/4 pory 4 ziela angielskie 3 liście laurowe 1 kostka bulionu drobiowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka sosu sojowego 3 łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 łyżka mąki Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w…
Drób
Kotlet drobiowy w musztardowej panierce
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety z piersi kurczaka 4 łyżki musztardy miodowej 1/3 szklanki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki tartej bułki sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Filet umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane mięso rozbić tłuczkiem, najpraktyczniejszy sposób rozbijania polega na umieszczeniu mięsa w worku nylonowym i rozbicie. Każdy kotlet nasmarować obficie…
Drób
Wątróbki drobiowe w sosie jabłkowym
by Monikia • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg wątróbek drobiowych 5 dkg słoniny 1 cebula 2 kwaśne jabłka 1 łyżka mąki 1 łyżka koncentratu pomidorowego ½ szklanki bulionu drobiowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Słoninę pokroić w kostkę, wytopić na dużej patelni, dodać…
Drób
Wątróbka drobiowa w pikantnym sosie
by Monikia • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg wątróbek drobiowych 1 cebula 2 łyżki mąki 1 papryka 1 pomidor 1 szklanka soku pomidorowego 1 łyżeczka soku z cytryny natka pietruszki sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Każdy płat wątróbki obtoczyć w mące i…