Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet drobiowy w musztardowej panierce

Składniki:

    • 4 kotlety z piersi kurczaka
    • 4 łyżki musztardy miodowej
    • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
    • 1/3 szklanki tartej bułki
    • sól, pieprz
    • olej


    Sposób przyrządzenia:
    Filet umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane mięso rozbić tłuczkiem, najpraktyczniejszy sposób rozbijania polega na umieszczeniu mięsa w worku nylonowym i rozbicie. Każdy kotlet nasmarować obficie musztardą i panierować w bulce tartej wymieszanej z mąką kukurydzianą. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *