Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Burger wołowy z serowym nadzieniem

Składniki:

    • 60 dkg mielonego mięsa wołowego
    • 4 plastry żółtego sera
    • sól, pieprz
    • 2 cebule
    • olej


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso przyprawić, dodać jajko, dokładnie wymieszać, podzielić na 4 części. Odpowiedniej wielkości plaster sera otoczyć w mielonym mięsie, ukształtować w owalny burger. Na patelni rozgrzać olej i smażyć burgery po 5 minut z każdej strony. W międzyczasie obrać i pokroić cebulę, udusić na odrobinie oleju, przyprawić. Burgery podawać na pierzynce z cebulki z dodatkiem jarzyn z wody i frytkami.

1 comment for “Burger wołowy z serowym nadzieniem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *