Składniki: 20 dag wątróbki drobiowej 1 pomidor ser żółty w plastrach 1 łyżka masła szczypta majeranku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Blaszkę do zapiekania posmarować masłem, ułożyć na niej wątróbki, na każdej położyć plaster pomidora i sera. Zapiec…
Kategoria: Drób
Drób
Skrzydełka drobiowe pikantne mocno aromatyczne
by Lilka • • 0 Comments
Składniki: 12 dużych skrzydełek kurczaka Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki majonezu 1 łyżka wódki czystej 2 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru kolorowy pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty wymieszać, zalać nią umyte skrzydełka. Odstawić na minimum 2 godziny w chłodne miejsce. Tak przygotowane skrzydełka po odsączeniu z marynaty skropić…
Drób
Skrzydełka drobiowe po Kantońsku
by Lilka • • 0 Comments
Składniki: 16 dużych skrzydełek z kurczaka Marynata: ½ szklanki sosu sojowego utarty 5 cm kawałek imbiru 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki białego octu winnego 6 utartych ząbków czosnku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty wymieszać, zalać nią umyte skrzydełka. Odstawić na minimum 2 godziny w chłodne miejsce. Tak przygotowane skrzydełka po odsączeniu z marynaty skropić…
Drób
Skrzydełka drobiowe mocno pikantne, glazurowane
by Lilka • • 0 Comments
Drób
Placuszki z wątróbki drobiowej i ryżu
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg wątróbek 20 dkg ugotowanego na sypko ryżu 1 cebula ½ kostki masła (około 10 dkg) 1 jajko 1 szklanka śmietany zielona pietruszka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać wątróbkę, dusić…

