Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Cielęcina

Steki cielęce z natką pietruszki

Składniki: 6 sznycli szynki cielęcej Marynata: 5 ząbków czosnku skórka strata z 1 cytryny 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka startego imbiru 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Mięso lekko zbić tłuczkiem i posmarować marynatą. Odstawić na pól godziny pod przykryciem w chłodne miejsce, Po…

Kotlety cielęce na ostro

Składniki: 1 kg cielęciny 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 1 cytryny 2 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na kotlety, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz gałką muszkatołową. Następnie posmarować kotlety masłem oraz olejem i piec na ruszcie około 15 minut. W trakcie pieczenia smarować masłem i olejem…

Pieczeń cielęca ze skwarkami

Składniki: 1 kg cielęciny 30 dag słoniny kilka łyżek masła ulubiona przyprawa warzywna sól pieprz Sposób wykonania: Mięso natrzeć solą, pieprzem, olejem oraz przyprawą warzywną. Następnie zrobić otwory nożem i powkładać w nie kawałki słoniny. Zawinąć całość w rulon i zaszyć. Przełożyć mięso do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika pod przykryciem i piec…