Składniki: 6 sznycli szynki cielęcej Marynata: 5 ząbków czosnku skórka strata z 1 cytryny 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka startego imbiru 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Mięso lekko zbić tłuczkiem i posmarować marynatą. Odstawić na pól godziny pod przykryciem w chłodne miejsce, Po…
Kategoria: Cielęcina
Cielęcina
Cielęcina w sosie curry
by Roksana Gałek • • 0 Comments
Cielęcina
Kotlety cielęce na ostro
by Ela Chmielowiec • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 1 cytryny 2 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na kotlety, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz gałką muszkatołową. Następnie posmarować kotlety masłem oraz olejem i piec na ruszcie około 15 minut. W trakcie pieczenia smarować masłem i olejem…
Cielęcina
Mielone z wątróbką cielęcą
by Jolanta Piela • • 0 Comments
Cielęcina
Pieczeń cielęca ze skwarkami
by Teresa Górnicka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny 30 dag słoniny kilka łyżek masła ulubiona przyprawa warzywna sól pieprz Sposób wykonania: Mięso natrzeć solą, pieprzem, olejem oraz przyprawą warzywną. Następnie zrobić otwory nożem i powkładać w nie kawałki słoniny. Zawinąć całość w rulon i zaszyć. Przełożyć mięso do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem. Wstawić do piekarnika pod przykryciem i piec…