Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina w sosie curry

 

Składniki:

  • 25 dag cielęciny
  • 2 cebulki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka wina ryżowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki curyy
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • olej arachidowy

 

 

Sposób wykonania: 
Cielęcinę pokroić w kostkę.
Następnie wino wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, mąką, cukrem oraz solą.
Do powstałej marynaty wrzucić mięso, dokładnie wymieszać.
Następnie na rozgrzany olej, wsypać curry, gdy zbrązowieje dodać mięso.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu przez kilka minut cały czas mieszając.
Na sam koniec wrzucić jeszcze posiekaną dymkę i smażyć ostanie pół minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *