Składniki: 1 fix do potraw chińskich 1 łyżka Jarzynki 40 dag schabu cielęcego bez kości 2 łyżki cukru 4 łyżki oleju 1 mały kalafior ok, 25 dag 4 plastry ananasa pokrojonego w kostkę Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na cienkie plastry oprószyć jarzynką, cukier przypalić na patelni na brązowo wlać olej, włożyć mięso, smażyć przez 5…
Kategoria: Cielęcina
Cielęcina
Smakowita cielęcina w papryce
by Marzena • • 1 Comment
Składniki: 60 dag. cielęciny bez kości 2 czerwone papryki ząbek czosnku 1 zielona papryka 2 cebule 4 łyżki oliwy z oliwek 1 słoiczek czarnych oliwek 1 szklanka bulionu 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku sól Sposób przyrządzenia: Mięso natrzeć i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Czosnek przecisnąć przez praskę i doprawić solą. Cebulę pokroić…
Cielęcina
Pieczeń cielęca z grzybami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1 kg. mostka cielęcego 10 dag. pieczarek sól pieprz 3 łyżki oleju 5 jajek 20 dag. groszku konserwowego 2 cebule łyżka masła 3 dag. Mąki Sposób przyrządzenia: Z mięsa usunąć kość i ponacinać tak, by powstał duzy płat. Posypać solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Jajka rozkłocić, przyprawić…
Cielęcina
Sznycel cielęcy w ziołowej panierce
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 2 sznycle cielęce 2 kromki pieczywa tostowego 2 łyżki mąki jajko olej 10 listków szałwii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sznycle delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Przekroić na pół i oprószyć solą i pieprzem. Pieczywo pokruszyć w palcach. Szałwię posiekać i wymieszać z pieczywem. Jajko rozmącić na talerzu, na drugi talerz wysypać mąkę. Sznycle obtaczać…
Cielęcina
Gulasz cielęcy z jogurtem
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 40 dag. cielęciny bez kości 1 por 1 cebula 100 ml. jogurtu naturalnego bez cukru łyżka oleju łyżka masła łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki liść laurowy natka pietruszki kawałek kostki wołowej instant sól pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i przełożyć do rondelka. Zalać wodą tak, by…