Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycel cielęcy w ziołowej panierce

Składniki:

  • 2 sznycle cielęce
  • 2 kromki pieczywa tostowego
  • 2 łyżki mąki
  • jajko
  • olej
  • 10 listków szałwii
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Sznycle delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Przekroić na pół i oprószyć solą i pieprzem. Pieczywo pokruszyć w palcach. Szałwię posiekać i wymieszać z pieczywem. Jajko rozmącić na talerzu, na drugi talerz wysypać mąkę. Sznycle obtaczać kolejno w mące i w jajku , a na koniec w pokruszonych tostach , dokładnie dociskając panierkę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *