Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina po chińsku

Składniki:

  • 1 fix do potraw chińskich
  • 1 łyżka Jarzynki
  • 40 dag schabu cielęcego bez kości
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki oleju
  • 1 mały kalafior ok, 25 dag
  • 4 plastry ananasa  pokrojonego w kostkę

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić na cienkie plastry  oprószyć jarzynką, cukier przypalić na patelni na brązowo wlać olej, włożyć mięso, smażyć przez 5 minut z obu stron. Zdjąć z patelni. Następnie na tym samym oleju smażyć różyczki kalafiora przez ok. 5 min. Fix rozpuścić w 300ml. zimnej wody, połączyć z  kalafiorem dodać ananasa i mięso. Dusić 5 min.  Podawać z makaronem ryżowym i surówką.
Przepis przysłała na ”Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *