Składniki:
- 1 fix do potraw chińskich
- 1 łyżka Jarzynki
- 40 dag schabu cielęcego bez kości
- 2 łyżki cukru
- 4 łyżki oleju
- 1 mały kalafior ok, 25 dag
- 4 plastry ananasa pokrojonego w kostkę
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić na cienkie plastry oprószyć jarzynką, cukier przypalić na patelni na brązowo wlać olej, włożyć mięso, smażyć przez 5 minut z obu stron. Zdjąć z patelni. Następnie na tym samym oleju smażyć różyczki kalafiora przez ok. 5 min. Fix rozpuścić w 300ml. zimnej wody, połączyć z kalafiorem dodać ananasa i mięso. Dusić 5 min. Podawać z makaronem ryżowym i surówką.
Przepis przysłała na ”Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter