Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faworki z indyka

Składniki:

  • 80 dag piersi indyka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • imbir, curry, pieprz, sól, czosnek
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia


Sposób przyrządzenia:

Mięso umyć, pokroić na dość długie plastry grubości 1 cm. Natrzeć przyprawami, skropić sokiem z cytryny. Na środku każdego paska zrobić 2-3 cm. nacięcie i przewinąć jak faworki. Jajka roztrzepać widelcem, zamaczać mięso w jajku, obtoczyć w bułce i kłaść na rozgrzany olej. Usmażyć z obu stron, ułożyć na półmisku i udekorować owocami.
Przepis nadesłała na ”Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *