Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Cielęcina

Cielęcina po grecku

Składniki: 1,5 kg cielęciny bez kości 2 kg pigwy lub kwaśnych jabłek 65 dkg pomidorów 2 łyżki masła i 1 łyżka oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. W grubościennym rondlu rozgrzać masło i olej, obrumienić na nim kawałki mięsa. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę, dodać do…

Pieczeń wujka Romana

Składniki: 2 kg udźca cielęcego • 20 dag słoniny • 10 dag masła • 1 laska cynamonu • 2 gałązki rozmarynu (lub łyżka suszonego) • 3 ząbki czosnku • 1/2 łyżeczki pieprzu • łyżka soli marynata: • 1 szklanka octu z białego wina • 10 ząbków czosnku • 2 cebule • 1 marchewka • 10…

Pieczeń cielęca Marzeny

Składniki: 1 kg zadniej cielęciny bez kości 4 ząbki czosnku sól pieprz łyżka mielonego rozmarynu pół łyżeczki bazylii 3 łyżki białego wytrawnego wina 1 kg. ziemniaków pół łyżeczki tymianku 2 łyżki smalcu łyżka masła 2 łyżki posiekanego koperku Sposób wykonania: Mięso natrzeć roztartym z solą czosnkiem, rozmarynem, bazylią i zostawić w chłodnym miejscu na 3…