Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęce medaliony w musztardowym sosie

Składniki:
• 80 dag polędwicy cielęcej
• ½ l białego wina
• 3 łyżki ziołowej musztardy
• 200 ml śmietany
• sok z cytryny
• olej
• sól
• biały pieprz

Sposób przygotowania:
Polędwice pokroić na 8 plastrów, które przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym mięso wyjąć, tłuszcz zlać a wlać wino, dodać śmietanę oraz musztardę.
Cały czas mieszając podgrzewać po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oaz sokiem z cytryny.
Ponownie włożyć medaliony i podgrzać.

Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Zośka Białaś

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *