Składniki:
- 2 łopatki jagnięce po 30 dag
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- ½ szkl. wytrawnego wina białego
- ¼ szkl. posiekanych czarnych oliwek bez pestek
- sól
- pieprz
Składniki: 20 dag udźca jagnięcia 1 mąki ziemniaczanej 4 cebulki dymki 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki soli 1 łyżka oleju sezamowego Sposób wykonania: Mięso pokroić na cienkie plastry, które skropić wodą i oprószyć mąką po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas je wyjąć a na ą samą…
Składniki:
Składniki: • 50 dag jagnięciny bez kości • 3 pomidory • szafran • 2 gałązki szafranu • 1 listek laurowy • 1 pęczek natki pietruszki • 2 ząbki czosnku • 4 łyżki oliwy • sól • pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwę zarumienić jagnięcinę. W między czasie sparzyć pomidory, obrać i pokroić na duże kawałki…
Składniki: 1 kg mięsa baraniego lub wołowego 5 czerwonych cebul 5 ząbków czosnku pieprz papryka słodka papryka ostra 2 łyżki posiekanego tymianku sól olej Sposób przyrządzenia: Mięso i cebulę zemleć, dodać posiekane zioła, zmiażdżony czosnek, 2 łyżki oleju, 50 ml. wody i wyrobić masę. Przyprawić do smaku pieprzem, papryką ostrą i słodką, solą. Owinąć w…