Składniki: • 6 steków jagnięcych z kością • 1 szkl. bułki tartej • 3 łyżki oliwy z oliwek • sok i strat skórka z 1 cytryny • 2 ząbki czosnku • 1 łyżeczka tymianku • sól • pieprz Sposób wykonania: Bułkę tartą wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, czosnkiem, tymiankiem, skórką oraz solą i pieprzem.…
Kategoria: Baranina
Baranina
Jagnięce żeberka w porto
by Kacper • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. porto 1 łyżka masła 1 płat żeberek jagnięcych 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Porto wlać do rondelka i gotować do momentu, aż pozostanie ¼ szklanki, wówczas wlać wino i dodać masło. Wymieszać i zdjąć z ognia. Następnie płat żeberek pokroić na 4 części, które oprószyć solą i pieprzem…
Baranina
Paszteciki z baraniny z rodzynkami i orzechami
by Kasia • • 0 Comments
Składniki: 1 kg chudej baraniny 10-20 dag wędzonego boczku ½ główka czosnku ½ pęczka mięty ¼ szkl. orzechów ½ szkl. rodzynek 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Baraninę oraz boczek zmielić razem po czym je wmieszać. Następnie wbić jajko, dodać posiekany czosnek, miętę, orzechy oraz rodzynki. Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz…
Baranina
Jagnięcy kotlet z orzechami
by Natalia Szczurek • • 0 Comments
Składników: 2 łyżki oliwy z oliwek 80 dag jagnięciny 1/2 główki czosnku 1/3 pęczka mięty ½ szkl. orzechów włoskich nieugotowane ciasto makaronowe pieprz Sposób wykonania: Jagnięcinę pokroić na kawałki a czosnek, mięte oraz orzechy posiekać. Następnie rynienkę do pieczenia posmarować oliwą i układać warstwami pokrojone składniki. Całość oprószyć pieprzem. Ciasto makaronowe rozwałkować aby było większe…
Baranina
Jagnięcy udziec z orzechami
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 1 udziec jagnięcy 1 główka czosnku 1 szkl. pokruszonych orzechów włoskich 3 gałązki rozmarynu 3 gałązki mięty 1/3 szkl. oliwy z oliwek 1 szkl. czerwonego wina sól pieprz Sposób wykonania: Połowę główki czosnku posiekać po czym zmiksować o razem z orzechami, połową rozmarynu oraz mięty i połową oliwy z oliwek. Powstałą mieszanką natrzeć…