Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paszteciki z baraniny z rodzynkami i orzechami

Składniki:

  • 1 kg chudej baraniny
  • 10-20 dag wędzonego boczku
  • ½ główka czosnku
  • ½ pęczka mięty
  • ¼ szkl. orzechów
  • ½ szkl. rodzynek
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Baraninę oraz boczek zmielić razem po czym je wmieszać.
    Następnie wbić jajko, dodać posiekany czosnek, miętę, orzechy oraz rodzynki.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować małe paszteciki, które smażyć po przykryciem na rozgrzanej oliwie ok. 30 minut.
    Po tym czasie zdjąć pokrywkę i trzymać jeszcze na ogniu ok. 10-15 minut.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Kasię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *