Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paszteciki indycze z żurawiną i orzechami

Składniki:

  • 1 kg mięsa z indyka
  • 20 dag słoniny wieprzowej
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ szkl. orzechów włoskich
  • ½ szkl. suszonych żurawin
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki mielonych goździków
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso oraz słoninę zmielić osobno, wówczas doprze je wymieszać.
    Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, orzechy, żurawinę, goździki oraz gałką muszkatołową.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować małe paszteciki, które smażyć na rozgrzanej oliwie ok. 30 minut pod przykryciem.
    Po tym czasie zdjąć pokrywkę i trzymać jeszcze na ogniu ok. 10-15 minut.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Monikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *