Składniki: 400 g przedniej jagnięciny 100 g wędzonego sera 40 g tłuszczu 6 ząbków czosnku wywar mięsny sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokrojone w paski oprószyć solą i pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas dodać rozgnieciony czosnek i przez chwilę całość przesmażyć. Następnie wlać wywar i pozostawić na ogniu do miękkość mięsa. Na…
Kategoria: Baranina
Baranina
Kotlety jagnięce panierowane
by Dawid • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów jagnięcych sól 75 g mąki 1 jajko 125 g tartej bułki 500 ml oliwy Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć solą po czym obtoczyć je w mącę a następnie zanurzyć w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanej oliwie. Przed pdoaneim odsączyć z tłuszczu na…
Baranina
Jagnięcina z ziemniakami i pomidorami
by Marlena • • 0 Comments
Składniki: 1 kg jagnięciny 800 g ziemniaków 4 pomidory 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 1 łyżka rozmarynu Sposób wykonania: Jagnięcinę pokroić na kawałeczki, ziemniaki na ćwiartki a pomidory na części. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodając posiekaną cebulę. Całość skropić oliwą i oprószyć solą, pieprzem, rozmarynem oraz oregano. Wstawić do…
Baranina
Jagnięcina w czarnych oliwkach
by Anna C • • 0 Comments
Składniki: 1 kg jagnięciny 4 łyżki oliwy 200 g czarnych oliwek 300 ml wytrawnego czerwonego wina sól pieprz Sposób wykonania: Jagnięcinę pokroić w kostkę, którą skropić oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Przełożyć jagnięcinę do brytfanny, polać ½ wina i posypać posiekanymi oliwkami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 1 godziny.…