Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Inne wypieki

Chleby, paszteciki,

Tarta miodowa Eweliny

Składniki: 2 szkl. mąki 1 kostka masła 2/3 szkl. cukru pudru 4 ajka 2/3 szkl. miodu starta skórka i sok z 1 cytryny 2 ½ szkl. orzeszków ziemnych Sposób wykonania: Mąkę oraz ½ kostki masła posiekać po czym dodać 1 łyżkę wody, 2 łyżki cukru oraz wbić jajko. Całość dokładnie zagnieść aby powstało kruche ciasto,…

Pomidorowa tarta

Składniki: • 2 płaty mrożonego ciasta francuskiego • 3 dag żółtych p[pomidorków koktajlowych • 3 pomidory • 3 łyżki cukru • 1 łyżka masła • 1 łyżeczka octu • 1 gałązka rozmarynu • 1 gałązka bazylii • sól • pieprz Sposób wykonania: Ciasto zostawić aby się rozmroziło. W między czasie na rozgrzanej patelni skarmelizować cukier…

Szprotki w oleju zapiekane w cieście francuskim

Składniki: 50 dkg gotowego ciasta francuskiego 15 szprotki w oleju 2 jajka natka pietruszki, koperek Sposób przyrządzenia: Szprotki obsączyć na sicie z zalewy. Płat ciasta francuskiego rozłożyć na blacie kuchennym, ułożyć na jego skraju jajka na twardo pokrojone w plastry, na nich szproty i zieleninę. Całość zwinąć w rulon, skleić brzegi. Piekarnik nagrzać do temperatury…