Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta truskawkowa Eweliny

 

Składniki:

  • 20 g mąki
  • 12 dag masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 żółtko
  • szczypta soli
  • 2 łyżki wody
  • tłuszcz
  • 15 dag gorzkiej polewy
  • 75 dag truskawek
  • 1 opakowanie galaretki z porzeczek
  • 10 dag bezów
  • sucha fasola

 

 

Sposób wykonania:

  1. Masło posiekać razem z mąką po czym wbić żółtko, dodać cukier puder, szczyptę soli i 2 łyżki wody.
    Całość dokładnie zagnieść aby powstało gładkie ciasto, które owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 30 min.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i przełożyć na formy do tart wysmarowanej tłuszczem.
    Przykryć ciasto pergaminem i położyć na nim fasolę aby go obciążyła.
    Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 20-25 min.
    Na upieczone tarcie rozłożyć truskawki, które zalać rozpuszczoną galaretką i posypać pokruszonymi bezami.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Ewelina M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *